NIKOLA električni kamioni – u Europi od 2022. godine


Američki start-up Nikola, koji priprema seriju kamiona s pogonom na vodik, objavio je da će za američko i europsko tržište isporučivati ​​i električne verzije svojih Two i Tre kamiona, a posljednji je namijenjen Europi.

Nova akumulatorska električna vozila s pogonom na sve kotače bit će dostupna s vrlo jakim varijantama od 500kWh, 750kWh, pa čak i 1MWh baterijskim paketima koji bi se koristili na kraćim rutama, navode iz tvrtke. Vrlo snažne baterije, mnogo snažnije od e-Actrosa Daimlera, koji ima 240 kWh. Nikola jasno kaže da su kamioni na vodik namijenjeni za dulje rute i da su lakši, do 2,7 tona za razliku od akumulatorskih električnih vozila koja će se pokazati boljima na kraćim rutama. Još jedna glavna razlika je da se električnim vozilima na baterije treba puno više vremena za punjenje nego za vozila na vodik. Očekuje se da će te razlike s vremenom postati manje. Kamioni BEV Nikola imali bi domet oko 300 milja sa tendencijom povećanja tokom vremena.

Nikola se ne boji da bi isporuka BEV-kamiona pojela narudžbe za njihove vodikove kamione. Kamioni Nikola Tre namijenjeni Europi trebali bi stići oko 2022. godine, predviđa Nikola. Najavljeno je da če kamion imati autonomnu tehnologiju razine 5. Samo treba dočekati 2022. godinu da vidimo…

Više pročitajte na https://nikolamotor.com/