Volvo lanza el uso de servicios de camiones totalmente autónomas


Volvo Trucks priopćio je da je u Norveškoj potpisao sporazum transportu sa rudarskom tvrtkom Bronnoy Kalk AS

Volvo će prevoziti kameni vapnenac preko rudnika sa šest potpuno autonomnih teretnih vozila.

modelos Volvo FH – camión con remolque con equipo hidráulico – impulsará 5 kilómetros de pozos abiertos Bronnoy Kalk, incluyendo túneles a lo largo de la ruta, kako bi isporučili teret na kamenolom u rudniku. Drobilica će samjeti vapnenac prije nego što ga prenesu u teretni brod koji čeka.

U početku, operater utovarivača u rudniku poziva kamion, utovaruje prikolicu s vapnencom, tada, kada je pun, šalje kamion daleko na sastanak s drobilicom.

Prema uvjetima sporazuma, rudarska tvrtka neće posjedovati kamione. Umjesto toga, kupit ćekompletnu uslugu prijevozai platiti Volvu po minuti vremena provedenog u vožnji. Uspješni testovi kamiona obavljeni su, a usluga prijevoza bit će u potpunosti operativna do kraja 2019. año.

Izvršna vlast s rudarskom tvrtkom izjavila je kako je korištenje autonomnih kamiona za transport vapnenca važna mjera koja reže troškove u ovoj vrlo konkurentnoj industriji.

Konkurencije u industriji je velika”, rekao je Raymond Langfjord, izvršni direktor rudnika. Kontinuirano nastojimo povećati učinkovitost i produktivnost, a imamo jasnu viziju iskorištavanja novih mogućnosti u tehnologiji i digitalnim rješenjima”.

Ovaj sporazum slijedi nedavne uspješne projekte automatizacije koji uključuju rudarstvo, sakupljanje šećerne trske i sakupljanje otpada od strane Volvo Trucks

Ponosni smo što možemo predstaviti autonomno rješenje koje će zadovoljiti izazove naših kupaca u smislu sigurnosti, pouzdanosti i profitabilnosti”, izjavio je predsjednik Volvo Trucks –  Claes Nilsson.