Volvo launches service use of fully autonomous trucks


Volvo Trucks announced that Norway has signed an agreement with the mining company transport Bronnoy Kalk AS

Volvo će prevoziti kameni vapnenac preko rudnika sa šest potpuno autonomnih teretnih vozila.

Volvo FH models – truck with trailer with hydraulic gear – will drive 5 kilometers of open wells Bronnoy Kalk, including tunnels along the route, kako bi isporučili teret na kamenolom u rudniku. Drobilica će samjeti vapnenac prije nego što ga prenesu u teretni brod koji čeka.

U početku, operater utovarivača u rudniku poziva kamion, utovaruje prikolicu s vapnencom, tada, kada je pun, šalje kamion daleko na sastanak s drobilicom.

Prema uvjetima sporazuma, rudarska tvrtka neće posjedovati kamione. Umjesto toga, kupit ćekompletnu uslugu prijevozai platiti Volvu po minuti vremena provedenog u vožnji. Uspješni testovi kamiona obavljeni su, a usluga prijevoza bit će u potpunosti operativna do kraja 2019. years.

Izvršna vlast s rudarskom tvrtkom izjavila je kako je korištenje autonomnih kamiona za transport vapnenca važna mjera koja reže troškove u ovoj vrlo konkurentnoj industriji.

Konkurencije u industriji je velika”, rekao je Raymond Langfjord, izvršni direktor rudnika. Kontinuirano nastojimo povećati učinkovitost i produktivnost, a imamo jasnu viziju iskorištavanja novih mogućnosti u tehnologiji i digitalnim rješenjima”.

Ovaj sporazum slijedi nedavne uspješne projekte automatizacije koji uključuju rudarstvo, sakupljanje šećerne trske i sakupljanje otpada od strane Volvo Trucks

Ponosni smo što možemo predstaviti autonomno rješenje koje će zadovoljiti izazove naših kupaca u smislu sigurnosti, pouzdanosti i profitabilnosti”, izjavio je predsjednik Volvo Trucks –  Claes Nilsson.